Voi hyvänen aika, maailmankirjat ovat sekaisin! Näin viikonloppuna Andiamon Omistajaa ja hän otti itse puheeksi Dustyn ja Andiamon yhdistämisen tarhassa. Hän oli miettinyt asiaa ja tullut siihen tulokseen, että ehkäpä Dusty ei olisi vaaraksi Andiamon kokoiselle hevoselle. Nyt huolen aiheena oli kuitenkin ruokinta ja miten se onnistuisi. Onneksi Ponityttö ja Isoäitikin olivat paikalla joten hekin olivat osana tätä keskustelua. Tulimme siihen tulokseen, että tuota Andiamon kuutiorehua nyt ei ainakaan kannattaisi syöttää heppojen ollessa yhdessä, sillä Dusty ei ollut kuulemma sitä koskaan syönyt.Lisäksi sitä on todella vaikea syöttää ns. slow feeding metodilla, sillä se murenee tuusan nuuskaksi esimerkiksi verkossa. Mikä on hyvä juttu, sillä olisi hienoa jos Andiamo saisi monen vuoden tauon jälkeen taas heinää. Heinä kun on kuitenkin ensisijaisesti hevosten ruokaa ja sen pureskeleminen tyydyttää sen lajinomaisia tarpeita. 

Juttelimme myös laitumen aitaamisesta. Omistaja oli sitä mieltä, että tuo laidun saataisiin vielä pystyyn seuraavan kuukauden sisään. Saa nähdä toteutuuko, hienoa olisi jos toteutuisi. Yöksi Omistaja ei kuitenkaan uskalla Andiamoa ainakaan sinne jättää sillä Omistajaa pelottaa että kojootit tai puuma tulevat paikalle. Tosin ne jättävät tuon kokoiset eläimet suosiolla rauhaan, mutta Omistaja oli sitä mieltä, että riskejä ei oteta. Ja Andiamokin kuulemma tykkää olla tallissa yötä. En tiedä mistä hän oli tämän asian saanut selville, Andiamohan on asunut koko elämänsä tallissa, joten asiasta ei ole muuta kokemusta. Voisihan olla, että se tykkäisi kovastikin olla yötä ulkona. Mutta, tässä vaiheessa en lähtenyt enää ehdottelemaan yhtään mitään, sillä jo se, että Andiamo pääsisi tarhaan pariksi tunniksi päivässä Dustyn kanssa olisi sen elämänlaatuun mahtavan kokoinen bonus. Ihanaa olisi, jos edes jotakin muutosta tulisi tähän nykyiseen. 

Laitumelle, jos sellainen koskaan saadaan kasaan, Omistaja aikoo jokatapauksessa asentaa kameran, jotta voi tarkkailla talostansa hevosia ja mitä niille kuuluu. Varmuuden vuoksi. Sitä en tiedä mihin hän sen kameran virittää, ehkä puuhun? En tiedä kerroinko aikaisemmin, että myös tallissa on kamerat. Olinkin tämän jo unohtanut, mutta nyt se taas muistui mieleeni. Pitänee muistaa tämä jatkossa, ettei tule puuhailtua tallissa mitään sellaista mitä en halua kenenkään näkevän... kuten vaikka pissalle kyykkiminen karsinan nurkkaan! Nojoo, leikki leikkinä. Uskon, että nämä kamerat antavat Omistajalle tunteen, että hän on osa Andiamon elämää jollakinlailla jas siksi ne ovat hänelle niin tärkeitä.

Noh, nyt sitten mietitään milloin kokeilemme Dustya ja Andiamoa yhteen. Itsellä on aika kiire tällä viikolla, joten en pääse tallille vasta kuin keskiviikkona. Viikonloppuna Dusty ja Andiamo olivat kyllä sitä mieltä, että he voisivat olla heti yhdessä (tämä siis ennen kuin puhuin Omistajan kanssa), sillä heti kun silmä vältti, jompikumpi yritti pistää väliaitaa päreiksi tai kaataa porttia. Meidän oli pakko seistä vahdissa aidan vieressä, etteivät hevoset olisi ottaneet ohjia omiin käsiinsä ja yhdistäneet itse itseään!